header banner
Default

En İyi Türk Kripto Para Borsası Bu!


Bu yazımızda hangi kripto para borsası, en iyi Türk Bitcoin borsası, Türkiye’nin en iyi kripto para borsası, Türk Bitcoin siteleri, güvenilir kripto para siteleri, kullanacağınız borsayı neye göre seçmeniz gerektiği gibi birçok sorunun cevabını verdik.

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara ilgi duyan herkesin zaruri olarak uğrak yeri olan; kripto varlıkların arz edildiği adreslerini yani, kripto borsaları ne kadar iyi biliyoruz? Yatırım yapıp; kısa, orta, yahut uzun vadeli trade (al-sat ile kripto para ticareti) yaparak kar amaçlı adımlarımızı attığımız kripto borsaları ne kadar tanıyoruz? Konuyu derinlemesine incelediğinizde, dikkat etmeniz gereken parametreleri yeterince iyi belirleyebildiniz mi?

Rehber İçeriği

Nelere Dikkat Etmelisiniz

VIDEO: En İyi Kripto Para Borsası Hangisi? - 5 Kripto Borsası
Emir Şahin

Hacim

VIDEO: HANGİ KRİPTO PARA BORSASI DAHA İYİ? Nedenlerini açıklıyoruz
işternet

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Önemsiz gibi görünse de Bitcoin ve altcoin’ler ile ilgilenen arkadaşların çoğunun yaptığı büyük hatalardan birisi yatırım yaptıkları kripto borsayı düzgün seçememek aslında büyük bir hata. Varlıklarınızı aktarıp trade yapacağınız, yahut kripto para satın alacağınız borsanın öncelikle sahip olduğu işlem hacmine bakmanız oldukça önemlidir. Bu size dahil olduğunuz borsanın ne kadar büyük olduğunu, piyasadaki alım ve satım işlemlerinden ne kadar etkilendiğini, hatta ve hatta sahip olduğu hacme göre çoğu kripto paranın değerini bile belirleyebildiğini gösterebilir. O yüzden sahip olduğu hacim, borsanın çekiciliği için çok önemlidir.

Komisyon Oranları

VIDEO: En Güvenilir 5 KRİPTO BORSASI ! Hangisi Güvenli ?
Monte Kripto Kontu

Bir diğer olmazsa olmaz özellik ise elbette borsanın komisyon rakamlarıdır. Unutulmamalıdır ki, her borsa yatırımcılarına farklı oranlarda komisyon kesintisi uygulayabilir. Komisyon oranına göre işlem yapacağınız kripto borsayı diğer kripto borsalardan ayırabilirsiniz.

İşlem Gören Kripto Para Birimi Sayısı

VIDEO: EN GÜVENİLİR BORSA HANGİSİ? En İyi Kripto Para Borsaları | FTX Gibi Olmayacak Borsalar
Coin Tery

Üçüncü ve bir diğer ayırt edici özellik ise elbette kripto borsanın sahip olduğu varlıklardır. Yani elinde bulundurduğu, listesine aldığı kripto paraların çokluğudur. Bu size çeşitlilik sunarak tek düzelikten uzaklaştırır. Kimine göre kafa karıştırıcı olan bu çeşitlilik, çoğu kripto yatırımcıya göre ise oldukça önemli ve gereklidir.

Düşük Fiyat

VIDEO: 🔥Bitcoin ve kripto paralar neden yükseliyor !! 2024
Doğu Tibet

Bir diğer dikkat edeceğiniz durum ise alımını yapmaya karar verdiğiniz kripto paranın hangi borsadan en ucuza alınabileceği durumudur. Her borsada farklı, birbirine yakın fakat farklı rakamlar bulunması oldukça doğaldır. Elbette bu durumu kripto varlıklarınızı bozdurmaya karar verdiğinizde de kullanabilirsiniz. Örneğin A borsasından ucuza aldığınız bir kripto parayı bozdurmak için daha yüksek fiyata sahip olan B borsasına aktarabilirsiniz. Aradaki komisyon oranları düştüğünde elde ettiğiniz kazancınız buna değiyor ise, bir başka deyişle büyük rakamlarla oynuyorsanız bu hamle, -ki bu hamleye arbitraj denir- size önemli meblağlar kazandırabilir.

Kolay Kullanım

VIDEO: Bitcoin'da yeni beklentiler | Ethereum'da ETF yükselişi | Solana rallisi
Barış Soydan

Tabi ki bir diğer önemli detay kripto para borsasının kolay kullanımıdır. Matematikte olduğu gibi her zaman için en kısa yol, en iyi bildiğiniz yol söz konusu kripto borsalar ise doğru olmayabilir. Alışık olduğunuz bir kripto borsa hali hazırda bulunsa dahi, ara sıra başka kripto borsaları da incelemenizde öğrenmenizde fayda vardır. Kullanım kolaylığı ve yabancı dil evet önemlidir. Ama bugün gelinen noktada yabancı menşeili çoğu kripto borsanın Türkçe dil yaması bulunmaktadır. Artı olarak piyasada var olan ülkemiz kaynaklı kripto borsalar da oldukça rağbet görmektedir.

Mobil Uygulama

VIDEO: Para BTC ve Altcoinlere Akmaya Başlayacak | Önümüzdeki Hafta Önemli Veriler Bizi Bekliyor
Serdar German

Kullanım kolaylığından bahsetmişken, hemen hemen her kripto borsanın bir mobil uygulaması da mevcuttur. Bu mobil uygulamaların hızı, arayüzleri de oldukça önemlidir. Her an bilgisayar başında olamayacağımızdan kolayca al sat yapabilmek için veya varlıklarımızın kontrolünü sağlamak adına mobil uygulamalar da önemlidir.

Kullanıcı Avantajı, Promosyonlar Vs.

VIDEO: 2 GÜN İÇİNDE ZENGİN EDECEK: SOL, AVAX, PEPE🚀1 HAFTA İÇİNDE SERVET VERECEK: SHİB, DOGE, XRP VE FLOKİ🔥
Kriptograt

Kullanıcı avantajı var mı? Gibi bir soru aklınıza geldiyse bazı kripto borsaların yaptığı kampanyaları takip edebilirsiniz. Şu an bile yerli-yabancı bazı kripto borsalarda aktif olan komisyonsuz işlemler ya da oluşturulan ödüllü kampanyalar kullanıcı çekmek adına iş gören adımlar diyebiliriz.

Güvenlik

VIDEO: Reeder Teknolojiden İnanılmaz Bilanço - reeder teknik analiz ve yorum
Para Göz

Ve güvenlik. Olmazsa olmazımız olan bu durum her kripto borsa için benzer şekilde işlese dahi kriz anlarında her borsanın tepkisi farklı olmaktadır. O yüzden kripto varlıklarınızı bir özel saklama cüzdanında değil de, kripto borsalarda tutuyorsanız bu durumu göz ardı edemezsiniz. O yüzden yatırım yapacağınız kripto borsanın olası bir hack’lenme ihtimaline karşı önlemleri nelerdir öğrenmekte fayda var. Artı olarak daha önce böyle bir şey yaşanmış ise kripto borsanın tepkisi ne olmuş? Kullanıcılarına hangi garantiyi sunmuş? Bunları inceleyebilirsiniz.

Peki Hangi Kripto Para Borsası?

VIDEO: BÜYÜK PARA GİRİŞLERİNİN OLDUĞU BU FON YÜKSEK KAZANÇLAR SAĞLAYACAK!!!
YATIRIMIN GÜCÜ

Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsaları

VIDEO: 2025 Coin Mühendisi | ALTCOİN SEPETİ ❗️
Coin Muhendisi

Bütün bu bilgiler ışığında birazda rakamlarla konuşmak gerekirse, CoinMarketCap’in verilerine göre hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsaları şu şekilde (düzeltilmiş hacimlerle ilk 10):

En Büyük Kripto Para Borsaları

Ülkemizde Durum Ne?

VIDEO: 2024 BOĞADA ÇOŞACAK 10 ALTCOİN !!
Cryptoloss

Hangi Kripto Para Borsası Paribu

CoinMarketCap’in verilerine göre, hacim bakımından Türkiye’nin en büyük kripto para borsasının bu yazının kaleme alındığı sırada son 24 saatteki 6 milyon dolarlık ticaret hacmi ile Paribu olduğunu görmekteyiz. Paribu’nun marketinde BTC, ETH, LTC, HOLO, BTT, XRP, TRON, WAVES, LINK, RVN, BAT, BCH, STELLAR, DOGE, ADA, NEO, USDT ve EOS olmak üzere toplamda 18 kripto para birimi işlem görüyor. Bu da Paribu‘yu Türkiye’nin en geniş marketli kripto para borsası yapıyor. Borsanın kullanımı son derece kolay ve bu kullanım kolaylığını üst düzey özelliklerin bulunduğu mobil uygulaması (Android ve iOS için) takip ediyor ve 2FA, SMS ile doğrulama gibi ek güvenlik katmanları sunuluyor.

Paribu’yu bu yazının kaleme alındığı sırada 3.6 milyon dolarlık hacim ile BtcTurk takip ediyor. BtcTurk’ün marketinde ise BTC, EOS, ETH, LTC, NEO, XLM, USDT ve XRP olmak üzere 8 kripto para birimi listeleniyor. Borsanın mobil uygulaması bulunuyor ve 2FA, SMS ile doğrulama gibi ek güvenlik katmanları sunuluyor.

BTCTurk’ü ise Koinim takip ediyor ve borsanın marketinde BTC, LTC, BCH, ETH, DOGE ve DASH listeleniyor. Borsanın mobil uygulaması bulunmuyor. Son olarak Koinim’i takip eden kripto para borsası ise Koineks. Koineks’in marketinde BTC, ETH, ZCH, TRX, XMR, EOS, ADA, BTT, USDT, BCH, LTC, DOGE, DASH, XRP, XLM, NEM, BTG ve ETC listeleniyor. Borsanın mobil uygulaması bulunmuyor.

Ülkemiz bankalarının hemen hemen hepsiyle var olan anlaşmalara göre ülkemiz kripto borsalarından TL ile alım yapmak artık çok daha kolay. Daha önceden olduğu gibi banka araştırmak uygun bankayı tutturmak gibi sorunlar artık geçmişte kaldı diyebiliriz.

Hemen hemen her borsada var olan 2FA güvenlik adımı, olmazsa olmaz kimlik onayları artık dikkat çeken ayırt edici bir özellik olmaktan çıktı denebilir. Bunun yerine altyapılarının gücü, işlem hız ve adedi, online yardım merkezlerinin aktiflik durumları, tepki süreleri, kullanıcı dostu adımları bakılması gereken ana noktalar olmuş durumda. Yatırım yapacağınız kripto borsayı seçmeden önce, maker ve taker yani piyasa yapıcı ve piyasa alıcı kavramlarını ve bu kavramların yarattığı komisyon oranlarının değişkenliği ise asla unutulmamalı.

Sources


Article information

Author: Maria Solis

Last Updated: 1699724762

Views: 668

Rating: 3.6 / 5 (82 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maria Solis

Birthday: 1983-05-30

Address: 2167 Wallace Point, North Peter, AR 78622

Phone: +4461585541797883

Job: Marketing Manager

Hobby: Tennis, Orienteering, Metalworking, Snowboarding, Beekeeping, Playing Piano, Stamp Collecting

Introduction: My name is Maria Solis, I am a skilled, accessible, rich, resolute, irreplaceable, Precious, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.