header banner
Default

Der er tolv hunde, der har fungeret som borgmestre for deres lokale by


Dyr

14. august Af Annika Jeppesen

Foto: Facebook

Rundt omkring i verden er dyr igennem tiden blevet nomineret som deres bys nye borgmester. Læs historierne og se nogle af tidens logrende borgmestre her.

Ifølge en legende planlagde den romerske kejser Caligulas, der regerede i år 37-41 e.Kr., at gøre sin yndlingshest til konsul, selvom gamle kilder er tydelige omkring, at dette ikke skete.

Men angiveligt havde hesten, der hed Incitātus, 18 tjenere for sig selv, boede i en marmorstald, spiste fra en elfenbenskrybbe, gik i en sele dekoreret med sjældne juveler og var klædt i lilla, som var den kongelige farve.

Så kan man tale om en mand, der var glad for sin firbenede ven …

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dyr med en borgmestertitel

VIDEO: Første hundesong
Hallvard Birkeland - Topic

Men den romerske kejser har faktisk ikke været ene om at forsøge at give sit dyr en fornem titel.

Blandt andet er katte, grise, geder, aber, æsler og ikke mindst hunde igennem tiden blevet nomineret i forbindelse med et borgmestervalg. Og ifølge Insider har flere af dem kunnet prale af at blive valgt som borgmester – og dermed vundet retten til at bære den fornemme titel.

Små byer i Californien, Minnesota, Colorado, Kentucky samt San Francisco har for eksempel alle haft hundeborgmestre.

For det meste er hundene dog galionsfigurer. Det vil sige, at de står i forgrunden, men ikke har nogen reel magt.

Deres borgmestervalg bruges til at skaffe penge til dyreinternater eller til de respektive byer. Udvalgte hunde har også haft en tendens til at holde længe i embedet – i hvert fald i hundeår – og i løbet af deres borgmestertid vundet stor popularitet blandt lokalbefolkningen.

Du kan herunder se et galleri af 12 hunde, der har været borgmestre.

Bosco – borgmester fra 1981 til 1994

VIDEO: Studie 12. Radio TV Huset Århus. 26-10-1981
Nostalgoteket - TV og Radio arkiv

Bosco var en sort labrador-rottweiler-blanding, som blev borgmester i Sunol, Californien fra 1981 til 1994.

Bosco vandt over to mennesker under valget i 1981, hvor han stillede op som en "re-pup-lican" med kampagneløfter som "en knogle i hvert fad, en kat i hvert træ og en brandhane i hvert hjørne".

Under hans embedsperiode offentliggjorde China's Peoples Daily en historie om hans valg og kaldte det en fiasko for demokratiet. Senere, da et demokratimøde om Den Himmelske Freds Plads blev afholdt i San Francisco, blev borgmester Bosco inviteret og deltog til mødet.

Han tjente sin by i 13 år, indtil han døde i 1994. I dag står der en statue af Bosco i byen, som også har en restaurant opkaldt efter sig.

Max I, II og III – borgmestre fra 2012 til nu

VIDEO: Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness
Theories of Everything with Curt Jaimungal

Byen Idyllwild, Californien, har haft tre golden retriever-borgmestre kaldet Max. Max I blev valgt ind under et valg i juni 2012, der fungerede som en fundraising for en lokal dyreredningsorganisation.

Det var planen, at den kære golden retriever kun skulle have været byens borgmester i et år, men lokalbefolkningen stemte for, at han blev siddende indtil 2014.

Max I gik dog bort efter ni måneder som borgmester. Max II, også kendt som Maximus Mighty-Dog Mueller II, tog herefter over for byens første hundeborgmester.

Max II tilbragte ofte sine weekender ved at sidde bag i en pickup, hvor han mødte sine vælgere, når han kom kørende igennem byen. Han klædte sig skarpt – altid med slips og nogle gange også med hat (som kan ses øverst i artiklen).

Da Max II døde den 30. juli 2022, ønskede byen at fortsætte Borgmester Max-linjen. Max III blev født den 5. september 2022 og overtog borgmesterposten den 10. december samme år.

Duke - borgmester fra 2014 til 2019

VIDEO: Boy Scouts Who Simply Vanished Into The Wilderness | Part 1
Missing Persons Mysteries

Duke var en pyrenéerhund og blev valgt til borgmester i Cormorant Village, Minnesota, i 2014. Han blev genvalgt tre gange.

Dukes borgmesterjob omfattede at hænge ud på den lokale pub, optræde i parader og holde uønskede mennesker ude af byen. Duke vandt mange hjerter, for ved borgmestervalget i 2016 var hver afgivne stemme til ham – bortset fra én, der gik til hans kæreste, Lassie.

Duke døde i februar 2019.

Pa Kettle – borgmester fra 2014 til 2016

VIDEO: A Perfect and UNEXPECTED New Portugal Home City - Epic 12-Day Road Trip Time!
Becoming Portuguese

Pa Kettle var en blodhund og blev valgt til borgmester i Divide, Colorado, i 2014.

Han vandt borgmestervalget ved at slå et æsel, en ulv, pindsvin, kat og mange andre hunde. Det var en smal sejr. Han slog kun ulven Kenyi med 55 stemmer. Kenyi blev Pa Kettles viceborgmester.

Det blev annonceret i 2016, at Pa Kettle ikke ville stille op til genvalg. I stedet vandt en ulv ved navn Shunka valget. Efter fem måneder døde Shunka, og viceborgmester Peanut overtog hans plads. Piper, en schweizisk bjerghund, er den nuværende borgmester i Divide.

Frida - borgmester i én dag i 2014

VIDEO: Gogol’s Dead Souls and The Nose
Fiction Beast

Chihuahuaen Frida blev den mest magtfulde hund i San Francisco i 2014. Hendes ejer, Dean Clark, vandt hæderen som ”borgmester for en dag”, da han afgav det højeste bud ved en velgørenhedsgalla for byens dyreklinik.

I den korte tid, Frida var ved magten, opfordrede hun angiveligt til, at mave-nusseri skulle være obligatorisk.

Gus Hall - borgmester fra 2018 til 2020

VIDEO: Brian Keating Λ Lee Cronin: Life in the Universe
Theories of Everything with Curt Jaimungal

Gus Hall blev valgt som borgmester i Coronado, Californien, i 2018. Der blev afgivet mere end 20.000 stemmer, og Gus Hall sikrede sig lidt over halvdelen af dem.

Gus stillede dog ikke op til genvalg i 2020, hvor Hudson herefter overtog posten.

Om det er en tilfældighed eller ej, så deler den tidligere hundeborgmester i øvrigt navn med en afdød, amerikansk leder af et kommunistisk parti, som stillede op som præsident fire gange.

Parker – borgmester fra 2020 til nu

VIDEO: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 2
Bruno Gröning Freundeskreis

I februar 2020 blev Berner Sennenhunden Parker ”The Snow Dog” enstemmigt valgt som borgmester i Georgetown, Colorado.

Læs også

Med hund i Europa

VIDEO: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe
Marcus & Martinus

Parker har forpligtet sig til at føre en positiv politik fuld af "kram, kærlighed og småkager til befolkningen i Georgetown”.

Udover borgmester er Parker også den officielle maskot for byens Loveland Ski Area og terapihund for organisationen Rocky Mountain Village Easterseals Colorado.

Lucy Lou – borgmester fra 2008 til 2016

VIDEO: Vegan Since 1981! Dr. Michael Klaper's Story, Insight & Perspective
VeganLinked

Border collien Lucy Lou var den første kvindelige borgmester i Rabbit Hash, Kentucky, og var byens borgmester fra 2008 til 2016.

Den kvindelige hundeborgmester førte blandt andet valgkamp med kampagnesloganet: ”B****, som du kan regne med”.

Lucy Lou trak sig fra sin rolle som borgmester for at stille op til præsidentposten i 2016 – dog uden held. Hun døde i 2018.

Brynneth Pawltro – borgmester fra 2016 til 2020

VIDEO: Dave Eggers: 2008 TED Prize wish: Once Upon a School
TED

Lucy Lou har dog ikke været landsbyens eneste borgmester. Rabbit Hash, Kentucky, har siden 1990’erne haft tradition for at have en hundeborgmester.

Byens første hundeborgmester hed Goofy Borneman, som var borgmester i perioden 1998-2001. Dernæst blev en sort labrador kaldet Junior Cochran borgmester i perioden 2004-2008.

Lucy Lou blev byens tredje borgmester, og efter hende blev pitbullen Brynneth ”Brynn” Pawltro borgmester i perioden 2016-2020. Brynn vandt blandt andet over en kat og et æsel.

Wilbur – borgmester fra 2020 til nu

VIDEO: The French UFO Wave of 1954: The Humanoids
Preston Dennett

En seks måneder gammel fransk bulldog blev valgt som borgmester i Rabbit, Kentucky, i 2020. Dermed overtog den borgmesterposten fra pitbullen Brynn.

Rabbit Hash er en landsby på ca. 500 indbyggere, som ikke er stor nok til at have en politisk person siddende som borgmester.

Dyreborgmestervalget fungerer derfor blot som en fundraising-begivenhed, som samler ind til forbedringer af landsbyen. Det koster 1 amerikansk dollar at stemme, og man kan stemme lige så mange gange, man vil.

Min kærlighedshistorie podcast CTA

Sources


Article information

Author: Douglas Floyd

Last Updated: 1699305603

Views: 624

Rating: 3.8 / 5 (87 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Douglas Floyd

Birthday: 1960-08-31

Address: 6003 Smith Via Suite 090, East Julia, AL 15753

Phone: +4531344558378185

Job: Financial Analyst

Hobby: Fishing, Writing, Chess, Gardening, Board Games, DIY Electronics, Poker

Introduction: My name is Douglas Floyd, I am a accomplished, variegated, resolved, treasured, vivid, exquisite, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.