header banner
Default

De oprichter van Cardano ontkent kritiek en stelt vragen bij Solana


Cardano-ADA

Cardano blijft populair bij nieuwe gebruikers ondanks sombere koers

Foto: Shutterstock/ Sharaf Maksumov

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, reageerde op de kritieken richting de schaaloplossing Hydra. De layer 2 netwerk zou niet de schaalbaarheid kunnen leveren zoals bij andere blockchains is te zien. Volgens Charles is het commentaar vanuit de crypto gemeenschap echter onjuist. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Cardano Hydra

VIDEO: CARDANO or SOLANA
The Cryptoviser

In een video legde de Amerikaan zijn redenatie uit. Volgens Hoskinson kun je niet alle van verschillende blockchains met elkaar vergelijken. Een belangrijk onderscheid dat je moet maken is de complexiteit van een transactie. Die van Cardano verschillen fundamenteel met andere netwerken. Zo kan een enkele transactie op het platform meerdere outputs bevatten. Door het grote verschil in transacties hoeft een hoge transactiesnelheid (TPS) niet noodzakelijkerwijs een indicatie te zijn voor de kwaliteit van het netwerk. 

Hydra is de langverwachte en innovatieve layer 2 oplossing die de transactie verwerkingscapaciteit van het netwerk optimaliseert. De Hydra Head, het paradepaardje van deze oplossing, maakt gebruik van een unieke technologie waarmee de hoofdketen en off-chain ledgers transacties verwerken. Deze off-chain ledger, de Hydra head, behoudt dezelfde transactie-eigenschappen als de hoofdketen. Met de introductie van Hydra Pay, een gedecentraliseerd betalingssysteem gebaseerd op Hydra’s raamwerk, streeft Cardano ernaar om de wereld van blockchain-micropayments te revolutionairen en gedecentraliseerde finance (DeFi) ontwikkeling aan te trekken.

Advertisement

Hoskinson en Solana

VIDEO: Cardano ADA: Honest Crypto Review and Comparison to Solana, Tron, and BNB
Jerry Banfield Crypto

Hoskinson besprak ook het opvallend presterende Solana (SOL). De digitale munt steeg in het begin van deze week met bijna 30% en waardoor het project Cardano en Dogecoin (DOGE) inhaalde op basis van marktkapitalisatie. De Cardano oprichter was echter kritisch en wees op de gecentraliseerde aanpak van Solana. De Amerikaan benoemde de 200 aan Terabytes die nodig zijn om het netwerk draaiende te houden. Binnenkort zal dit om petabytes gaan. Wat neerkomt op 1 miljard megabytes aan opslag. 

Hoe groter de opslageisen voor een blockchain worden, hoe duurder en gecompliceerder het wordt om een volledige node te draaien. Dit kan leiden tot een situatie waarin alleen grote organisaties met voldoende middelen de capaciteit hebben om de volledige blockchain te hosten en te valideren. Dit gaat tegen het decentralisatie principe in, dat een kern component is van veel blockchains.

Sources


Article information

Author: Michael Combs

Last Updated: 1699562522

Views: 604

Rating: 4.3 / 5 (49 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Combs

Birthday: 1966-07-11

Address: Unit 9531 Box 6783, DPO AE 12009

Phone: +4807720145364591

Job: Article Writer

Hobby: Backpacking, Coin Collecting, Traveling, Origami, Cross-Stitching, Golf, Tea Brewing

Introduction: My name is Michael Combs, I am a priceless, brilliant, vivid, courageous, spirited, apt, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.