header banner
Default

Wat gebeur as bekende crypto-diens Solana se inkomste beëindig?


Liquid staking-platform Lido Finance biedt gebruikers naast ethereum (ETH) ook de gelegenheid om polygon (MATIC) en solana (SOL) vast te zetten om zo een passief inkomen te genereren. Er wordt nu echter een punt gezet achter de ondersteuning voor solana, zo hebben de LDO-tokenhouders besloten. Wat de reden hiervoor is en wat dit betekent voor alle betrokkenen lees je in dit artikel.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Solana liquid staking beëindigd

VIDEO: Who Do You Choose - Polygon Or Solana?
CryptosRUs Clips

Lido liet gisteren via een bericht op X weten dat de community heeft besloten om de dienst op het Solana netwerk te beëindigen.

After extensive DAO discussion followed by community vote, the sunsetting of Lido on Solana was approved by LDO holders and will begin shortly.

More information here: https://t.co/MyImL1qpap

— Lido (@LidoFinance) October 16, 2023

Lido is een zogeheten Decentralized Autonomous Organization (DAO), wat simpelweg betekent dat de LDO-token stemrecht vertegenwoordigt. De tokenhouders zijn op democratische wijze verantwoordelijk voor het bestuur van het platform.

Het voorstel om SOL niet meer te ondersteunen werd naar voren gebracht door Lido’s peer-to-peer (P2P) team op 5 september, daarbij verwijzend naar niet-duurzame financiële gegevens en lage vergoedingen gegenereerd door het platform op Solana. Het alternatief was om meer financiering te verstrekken aan Solana vanuit de DAO.

Vanaf 29 september kregen LDO-tokenhouders exact één week om te stemmen. Het open-source stem-platform Snapshot laat zien dat maar liefst 65 miljoen LDO-tokens hebben gestemd om de dienst op Solana stop te zetten, terwijl slechts 5,1 miljoen LDO-tokens de voorkeur gaven aan de financieringsoptie. Percentagewijs stond dit gelijk aan 92,71 procent tegenover 7,27 procent.

Meidakov, de auteur van het voorstel, gaf aan dat het P2P team 700.000 dollar heeft geïnvesteerd in het project sinds de verwerving in maart 2022 van Chorus One. Tegelijkertijd bedroeg de totale omzet 220.000 dollar, wat een totaal verlies van 484.000 dollar betekent.

Ter ondersteuning van de technische onderhoudsinspanningen die verband houden met het opdoeken van de dienst op het Solana netwerk is er om een vergoeding van 20.000 dollar per maand gevraagd uit de Lido DAO.

Gevolgen voor gebruikers crypto dienst Lido

VIDEO: Missed Solana? Don’t miss Aptos and Sui ❗️🚨
VirtualBacon

Lido heeft aangegeven dat stSOL-tokenhouders tot uiterlijk 4 februari 2024 hun originele munten kunnen claimen. Wanneer je je munten via Lido staket, krijg je hier namelijk ‘st-tokens’ voor terug. Deze tokens vertegenwoordigen jouw gestakete munten in het Lido-protocol. Lido verduidelijkt bovendien dat gebruikers tot die tijd gewoon een passief inkomen kunnen blijven verdienen.

Vanaf 16 oktober zal het protocol echter geen nieuwe stakingverzoeken accepteren. De vrijwillige off-boarding van node operators zal bovendien op 17 november beginnen.

Het nieuws komt iets meer dan twee jaar nadat de dienst werd gelanceerd op Solana. Sinds 8 september 2021 kunnen investeerders hun solana stallen bij de liquid staking-provider.

Sources


Article information

Author: Kevin Contreras

Last Updated: 1699293122

Views: 823

Rating: 4.9 / 5 (76 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kevin Contreras

Birthday: 1961-04-27

Address: 528 Robert Stravenue, Deanbury, MO 96982

Phone: +4226600830028534

Job: Social Media Manager

Hobby: Mountain Climbing, Coin Collecting, Cooking, Dancing, Arduino, Kite Flying, Golf

Introduction: My name is Kevin Contreras, I am a enterprising, receptive, important, fearless, valuable, Precious, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.