header banner
Default

Kripto Para Borsası Seçiminde En İyi Yöntem Nedir?


Table of Contents

    Kripto paralara yatırım yapmak isteyen bir yatırımcının neleri hesaba katması gerektiğini ve doğru ticaret platformunu nasıl seçileceğini birlikte analiz ediyoruz. Bu yazımızın sonunda Türkiye‘de en güvenilir kripto para sitesi hangisidir kendiniz artık bilebileceksiniz.

    Kripto Para Borsası Nedir?

    Kısacası, bu, kripto para birimi ticaretinin yapıldığı elektronik bir platformdur. Geleneksel döviz borsalarında olduğu gibi, katılımcıların görevi kar elde etmektir, yani düşükten alıp yüksekten satmaktır. Bu platformlar, kripto para borsası canlı alım satım işlemlerini yapma imkanını sunarlar.

    Borsalarda kripto para alım satımı, kripto para vadeli işlem ticareti ve itibari para ile kripto ticareti yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra gelişen kripto para birimleri ticaretinde borsalarda her geçen gün farklı ticaret ve yatırım araçlarını kullanıma sunuyor.

    Kripto Ticaret Platformu Nasıl Seçilir?

    Kâr elde etmek siteye değil, eylemlerinize bağlıdır. Ancak paranın güvenliği, böylesine süper riskli bir sektörde önemli olan yatırım yaptığınız platforma bağlıdır. Platform seçiminden önce kripto para nereden alınır satılır bilmeniz önemli bir husustur.

    Öncelikle platformun boyutuna dikkat edin. Borsa ne kadar büyük olursa, o kadar güvenilir olur. Bu, özellikle yeni başlayan tüccarlar için önemlidir. Küçük borsalar onlar için uygun değildir.

    Yetki alanına odaklanın. Düzenlemeye tabi kripto para borsaları belirli ülkelerde kayıtlıdır ve kendi yasalarına göre faaliyet göstermektedir. İstikrarlı mevzuata ve mahkemelerin iyi çalışmasına sahip gelişmiş ülkelerin bu konuda gelişmekte olan ülkelere tercih edileceği açıktır.

    Borsa hakkındaki yorumları okumak için çok tembel olmayın: bazıları ücretli reklam olabilir, ancak genel eğilimi yakalayabilirsiniz. Bu sayede de en iyi kripto para borsası seçimini doğru yapabilirsiniz.

    Nelere özellikle dikkat edilmeli?

    Kripto para borsası seçerken özellikle şunlara dikkat edin:

    • Ticaretini yapmak istediğiniz kripto paranın birim fiyatı;

    • Komisyonların büyüklüğü. Borsa, her işlem için hatırı sayılır bir ücret talep ederse, acemi bir yatırımcının kazanç içinde olması çok zor olacaktır. Komisyon düşüldükten sonra işlemin kârlı olup olmayacağını önceden hesaplayın;

    • Para çekme limitleri. Günde sadece 100$ çekebiliyorsanız, bu elverişsizdir. Kârın hala küçük olduğu ilk aşamalarda, bu önemsiz görünebilir. Ancak daha fazla kazanmaya başlar başlamaz, kısıtlamalar önünüze çıkacaktır;

    • Minimum yatırım miktarı. Miktarın sizin için uygun olup olmadığını değerlendirin;

    • Borsanın Türkiye’de faaliyet gösterip göstermediği araştırın. Faaliyet göstermiyorsa, ticaret yapamazsınız. Örneğin, çin kripto para borsası platformlarının yaptırım uygulandığı bir ülkedir.

    Borsaya kayıt olmak için neler gereklidir?

    Kayıt prosedürü siteden siteye değişebilir ve zaman içinde de bu prosedürler değişebilir. Önemli olan, kişisel verileri sağlamanız ve onaylamanız gerektiğidir. Bir yerde sizden bir e-posta adresi, telefon numarası ve pasaportunuzun bir taramasını göndermenizi isteyecekler. Başka bir borsada çalışmak için elinizde pasaportla da fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Bazı ülkelerin borsalarında (yerel yasaların gerektirdiği yerlerde), fonların kaynağını ve bunların saflığını doğrulamanız gerekir. 

    Türkiye’de hizmet veren borsalarda genelde kayıt aşamasından sonra KYC (Müşterini Tanı) prosedürü uygulanır. Bu prosedür ile hem borsa kendini hemde yatırımcı borsa hesabını güvende tutar. Seçim yapmadan önce kripto para borsası ekşi sözlük veya diğer kullanıcı yorumlarını içeren içerikleri de okuyabilirsiniz.

    Kripto para hırsızlığa karşı nasıl korunur?

    Bir borsada çalışırken karşılaşılabilecek potansiyel tehlikelerden biri, bilgisayar korsanlarının bir elektronik cüzdana girip kripto para birimini çalabilmesidir. "Soğuk" bir cüzdan, yani çevrimdışı güvenli bir depolama alanı sizi korumaya yardımcı olacaktır. Bu, cüzdana erişmek için özel bir anahtar veya hatta gerekirse bilgisayara bağlı bir flash sürücü (başka bir cihaz) olabilir. Ancak, reaksiyon hızının çok önemli olduğu teklif verme sırasında bağlantı ve bağlantı kesme şeması sakıncalı olabilir. Bu nedenle, daha iyi bir güvenlik sistemine sahip, büyük ve saygın bir borsa seçmek hala önemlidir. Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT, en güvenli kripto para borsası olarak hizmet veren borsalardan biri olarak kabul edilmektedir. Neden ise çok açık bir şekilde şirket tarafından açıklanmış. WhiteBIT, yatırımcı fonların çok büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarda saklar ve bu sayede de yatırımcıların paraları güvende olur. Bunun yanı sıra borsa Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) ile olası hacker saldırılarını önceden tespit eder ve engeller.

    Sources


    Article information

    Author: Cindy Sherman

    Last Updated: 1699995722

    Views: 1110

    Rating: 3.9 / 5 (38 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Cindy Sherman

    Birthday: 1909-03-13

    Address: 0609 Cindy Wall, South Cynthiaville, SC 39819

    Phone: +3582435541717763

    Job: Article Writer

    Hobby: Playing Guitar, Beer Brewing, Cycling, Reading, Role-Playing Games, Bird Watching, Ice Skating

    Introduction: My name is Cindy Sherman, I am a artistic, resolved, skilled, lively, vibrant, apt, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.